perjantai 17. maaliskuuta 2017

Vantaalla tarvitaan oma ammatillisen koulutuksen reformi

Tiukka duuniviikko on takana. Keskiviikkona eduskunnassa käytiin välikysymyskeskustelu ammatillinen koulutuksen säästöistä. Olin mukana keskustaryhmän valmistautumisessa.

Keskustelu meni mielestäni hyvin. Keskustan edustajat toivat esille, kuinka työpaikat ja osaaminen pitää saada kohtamaan paremmin. Siinä ei ole mitään järkeä, että meillä on samaan aikaan työvoimapulaa ja työttömyyttä.

Tämän vuoksi tehdään ammatillinen koulutuksen reformi. Pirstalaisista tutkinnoista tehdään laajempia kokonaisuuksia ja työpaikoilla tapahtuvaa oppimista lisätään. Samalla koulutuksen päällekkäisyyksiä ja byrokratiaa puretaan, jotta koulutuksen järjestäjät voisivat tehdä paremmin omia uudistuksiaan.

Tämä aihekokonaisuus on tärkeä myös meillä Vantaalla. Vaikka meillä on paljon työpaikkoja, jää liian moni nuori ja aikuinen vaille työpaikkaa. Tähän pitää lähteä hakemaan ratkaisuja.

Vantaalla ammatillista koulututusta järjestävät Varian pitää lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan uusia asioita. Koska työelämä muuttuu meillä huimaa vauhtia, on meidän oltava edelläkävijänä myös ensi vuonna voimaan astuvan ammatillisen koulutuksen reformin toteuttamisessa.

Ei kommentteja: