Sivut

keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Vantaan raitiotie

Vantaalla kuntavaalien tärkeimmäksi yksittäiseksi kysymyksesi näyttää nousseen Vantaan raitioyhteyden rakentaminen. Suunniteltu ratikkayhteys kulkisi Mellunkylästä ja Hakunilasta Tikkurilan kautta lentoasemalle.

Suhtaudun liikenneyhteyksien ja erityisesti poikittaisliikenteen kehittämiseen lähtökohtaisen positiivisesti. Esimerkiksi kehärahan rakentaminen on osoittautunut viisaaksi investoinniksi. Kehärata on tehnyt Vantaasta yhtenäisemmän kaupungin. Uskon, että Vantaan ratikalla olisi vastaavia positiivisia vaikutuksia.

Minua kuitenkin huolettaa ratikkayhteyden korkeat kustannukset. Ratikan kannattavuus perustuu radan varrelle tapahtuvan asuntorakentamiseen tuntuvaan lisäämiseen.

Vantaalla on edelleen varaa kasvaa, mutta kasvun pitää tapahtua kestävällä tavalla. Olen huolissani siitä, syntyisikö uusista kaupunginosista liian tiiviitä asuinalueita, joissa ei ole enää luontoa lähellä.

Vaikka kannatankin ratikkahanketta ja muita kaupungin kehittämiseksi tehtäviä rohkeita investointeja, ei niitä pidä edistää hinnalla millä hyvänsä. Toimiva liikenne ja hyvä asuminen pitää voida yhdistää jatkossakin. Näiden reunaehtojen pitää toteutua ennen kuin olen valmis painamaan vihreää nappia ratikkainvestoinnin puolesta. Asia vaatiikin vielä huolellista jatkoselvittelyä ja tarkempia kustannuslaskelmia ennen lopullista päätöksentekoa.

 

Ei kommentteja: